JYHY
ry

näin toimimme
Virkistystoiminta
Koulutustoiminta
Edunvalvonta
Luottamusmiehet
Edustukset

edunvalvonta

Kuvaaja: Petteri Kivimäki
Kuva: Petteri Kivimäki

JYHYn ydintoimintaa on edunvalvonta. JYHY edistää ja valvoo jäsentensä työsopimussuhteeseen liittyviä palkkauksellisia, oikeudellisia ja yhteiskunnallisia etuja. JYHYn edunvalvonta on osaavaa, tietopohjaltaan vahvaa ja jäseniä lähellä. Henkilöstönedustajat osallistuvat aktiivisesti heille järjestettävään koulutukseen pitkäjänteisen ja tuloksellisen edunvalvonnan turvaamiseksi.

JYHYn luottamusmiehet toimivat ammattialoittain. Jos sinulla on työsuhteeseesi liittyviä kysymyksiä, voit kääntyä luottamusmiehesi puoleen. Sinulla on oikeus mm. pyytää luottamusmies mukaan työnantajan kanssa käytäviin neuvotteluihin.

JYHY luottamusmiehet tapaavat Jyväskylän yliopiston työantajan edustajia säännöllisesti. JYHY tekee esityksiä ja aloitteita, neuvottelee työnantajan kanssa jäsenistöön vaikuttavista asioista sekä valvoo toimivaltansa rajoissa, että voimassa olevia sopimuksia noudatetaan.

Jyväskylän yliopiston yhteistoimintaelimenä toimii pääluottamusmiesten ja työnantajan edustajien kuukausikokous, jossa käsitellään ajankohtaisia yhteistoiminta-asioita. Henkilöstönedustajat osallistuvat yliopiston yhteistoimintapäivään. JYHYllä on edustajat yliopiston työsuojelutoimikunnassa.

JYHYn edustajat osallistuvat myös yliopiston hallintoelinten toimintaan sekä tekevät esityksiä ja aloitteita työntekijöiden asemaa koskevissa asioissa yksin ja yhteistyössä yliopiston muiden ammattiyhdistysten kanssa. Jyväskylän ja Keski-Suomen alueella JYHY toimii Ammattiliitto Pron aluetoimikunnan ja muiden prolaisten yhdistysten kanssa.

Yhdistys toimii siis paikallistasolla lähellä jäsentä ja lisäksi kuulumme vahvaan valtakunnalliseen Ammattiliitto Prohon. Tämä takaa sen, että JYHY:n jäsenten etuja ajamassa on myös vankka valtakunnallisen tason vaikuttajajoukko.

lähetä palautetta

Risuja vai ruusuja? Haluatko antaa palautetta JYHYn toiminnasta tai lähettää viestien toimijoille? Palautteellasi voit kehittää yhdistyksen toimintaa.