JYHY
ry

jyhy ry
Hallitus
Toimihenkilot
Valiokunnat
Säännöt

jyhy ry

JYHY ry

Jyväskylän yliopiston henkilökuntayhdistys JYHY ry on perustettu vuonna 1944. JYHY on vanhin Jyväskylän yliopistossa toimivista ammattijärjestöistä.

JYHY on ammattiyhdistys, joka edustaa laajasti yliopiston ja sen yhteydessä toimivien organisaatioiden henkilöstöä ja toimii työympäristön kehittäjänä. JYHY edistää ja valvoo jäsentensä työsopimussuhteeseen liittyviä palkkauksellisia, oikeudellisia ja yhteiskunnallisia etuja sekä tukee jäsentensä työhyvinvointia ja työssä jaksamista. Yhdistykseemme kuuluu mm. Jyväskylän yliopiston kirjasto-, hallinto-, it- ja laboratoriohenkilökuntaa sekä vahtimestareita ja siivoojia.

JYHY on Ammattiliitto Pron jäsen. Pron kautta JYHY on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon. Tämä takaa sen, että JYHY:n jäsenten etuja ajamassa on myös vankka valtakunnallisen tason vaikuttajajoukko.

JYHY on edelleen myös YHL ry:n jäsen. YHL ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tukee 1.1.2019 Ammattiliitto Prohon siirtyneiden jäsenyhdistystensä toimintaa ja niiden jäsenten kouluttautumista. YHL ry toimi aiemmin yliopistojen ja eräiden valtion virastojen henkilöstöä edustavana ammattiliittona, joka kuului Palkansaajajärjestö Pardiaan. Pardia yhdistyi Ammattiliitto Prohon 1.1.2019, jolloin myös YHL:n jäsenyhdistykset liittyivät Prohon.

Jäsenistön valitsema hallitus hoitaa yhdistyksen asioita ja valvoo jäsenten etuja yhdistyksen kokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaan. Yhdistyksen toimintaa ohjaavat säännöt. Edunvalvonnassa ovat käytettävissä aktiiviset ja työhönsä motivoituneet luottamusmiehet ja yhteistoimintaedustajat.

Kehen otan yhteyttä?

Yhteyttä tulee ottaa ensisijaisesti omaan luottamusmieheen. Jäsenyyteen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä jäsensihteeriin (jasenasiat [ät] jyhy.fi).

Kohdentamattoman JYHYlle osoitetun postin voi lähettää osoitteeseen jasenasiat [ät] jyhy.fi tai paperipostin osoitteeseen

JYHY ry
Jenni Kokko
C-rakennus
PL 35
40014 Jyväskylän yliopisto

Julkaisut

JYHY on julkaissut kaksi historiastaan kertovaa teosta.

Meidän näköinen JYHY : JYHY sellaisena kuin me ja muut sen muistamme ja tunnemme
Toimittaja: Marja Kokko
Jyväskylän yliopiston henkilökuntayhdistys JYHY ry, 2014
ISBN: 978-952-93-4829-9
Julkaistu vain verkkoversiona.
Muisteluteos, johon koottiin jäsenten ja toimihenkilöiden muistoja JYHYn toiminnasta viime vuosikymmeniltä tähän päivään.

Hanska pitää! : Jyväskylän yliopiston henkilökuntayhdistyksen viisi vuosikymmentä
Toimittaja: Elisa Tikka
Jyvaskylän yliopiston henkilökuntayhdistys, 1993
ISBN: 952-90-5022-4
Kattaa vuodet 1944-1994.

lähetä palautetta

Risuja vai ruusuja? Haluatko antaa palautetta JYHYn toiminnasta tai lähettää viestien toimijoille? Palautteellasi voit kehittää yhdistyksen toimintaa.